Sodobna hiša
Sodobna hiša
Ste pred dilemo, kako urediti vaš dom, da si zagotovite zdravo in kvalitetno bivalno okolje?
Zagotovite si klimo s strokovno montažo, vrhunsko toplotno črpalko in poskrbite za zdravo bivalno okolje s prezračevalni sistemom.

Gradite ali obnavljate? Potem ste pred dilemo kako urediti vaš dom, da si zagotovite zdravo in kvalitetno bivalno okolje.


Naše bivalno počutje je predvsem odvisno od temperature in vlažnosti v prostoru. Za ustrezno temperaturo bo v sodobni hiši ali stanovanju s pridom poskrbela kakovostna toplotna črpalka, ki napaja ventilatorske konvektorje, talno, stropno in stensko ogrevanje in hlajenje, najbolj učinkovite toplotne črpalke pa tudi radiatorje, saj proizvajajo vodo z dovolj visoko temperaturo. Toplotne črpalke tudi segrevajo sanitarno vodo. Med najboljšimi so Mitsubishi Heavy Industries.

Za zdravje potrebujemo čist in svež zrak. Predpisi in ukrepi za varčevanje z energijo nam narekujejo, da mora biti stavba zrakotesna, da ne izgubljamo toplote. Zato potrebujemo napravo za prezračevanje z vračanjem toplote. Ta deluje ves čas z zanemarljivo porabo električne energije, toploto iz zavrženega zraka brez mešanja vrača v sveži zrak. Zanimivi so rekuperatorji Zehnder s pralnim izmenjevalcem toplote.

Nekateri prostori v vašem domu bodo potrebovali klimatsko napravo. Mitsubishi Heavy Industries danes proizvaja klimatske naprave v najvišjem energijskem razredu A+++, ki ob kar se da varčnem delovanju prinašajo največ bivalnega udobja.

Vse te naprave za delovanje potrebujejo električno energijo. S sončno elektrarno boste prihranili pri računu za električno energijo, saj je sonce brezplačno.


Toplotna črpalka: Kaj je COP in EER?
Nazaj na seznam
Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh